Tempels in Ayuthaya en hiking in Chiang Mai

Weer een update vanuit Thailand!

Zoveel gedaan de afgelopen week! Eerst vanuit Bangkok naar Ayuthaya gegaan, de oude hoofdstad van Thailand. Ontzettend veel ruines en tempels daar, waarvan we natuurlijk lang niet zoveel kondenzien als we wilden. Sommige waren ook niet echt indrukwekkend, terwijl anderen erg cool waren! Ze waren ook allemaal in verschillende stijlen; thai, cambodian of myanmar style.Bij1 tempel, die niet zo geweldig was, ben ik niet eens naar binnen gegaan, omdat ik werd afgeleid door vele puppies :)

Die avond hebben we de nachttrein naar Chiang Mai gepakt. Nu niet een gewone zitplaats maar een slaapplaats en echt heerlijk geslapen, alhoewel het een beetje koud was door de airco. In Chiang Mai wat rondgekeken, aan het zwembad in hostel gehangen, de mega mega super nightmarket verkend... Wauw echt grote markt en zoveel leuke dingen!! Maar als je er een paar uur heb rondgelopen, wordt je wel gek van alle mensen die je iets willen verkopen en het afdingen... Josefin voelde zich niet zo goed de laatste dagen, dus ben ik alleen de jungle flight gaan doen. In de jungle in de bomenwaren platformen en kan je van de een naar de ander komen met een soort kabelbaan. 2 km aan kabelbanen en soms moest je naar een lager platform of naar de grond en moest je absailen. Erg sjiek!! Maar was me vergeten in te smeren met antiinsektenspul, dus 3 uur in de jungle aan die kabelbanen en had 12 muggenbeten... :(

Gelukkig voelde Jo zich al snel weer beter en zijn we 3 dagen en 2 nachten een trekking gaan doen in een national park ten westen van chiang mai. Eerste dag flink omhoog geklommen, gestopt om te zwemmen in waterval en verbleven s'nachts in een hut bij een hilltribe, karen stam was het geloof ik. De grootste hilltribe stam van thailand. Helaas geen longneck stam gezien, maar er werd ons verteld dat die veel noordelijker in thailand zitten en dat er ook niet meer zoveel van zijn. Ook weer op olifanten gereden en een douche gehad van de olifant :PDie avond kampvuur en heerlijk geslapen. De volgende dag meer hiking en meer berg dorpjes bezocht en verbleven overnacht in een kamp bij een waterval. Tijdens de hike stopten de gidsen, Rambo en Nop, om een tarantula uit zijn hol te graven....!!! Ze bleven maar graven en ineens zagen we een poot en toen kwam hij eruit!! Ze hadden de spin meegenomen en die avond als dessert hadden ze de spin gebbq en heb ik dus een stukje spin gegeten!!! Het smaakte eigenlijk een beetje als popcorn, maar de gedachte dat je een tarantula aan het eten was overheerst toch:P De volgende dag natuurlijk weer hiken en weer gezwommen bij waterval. En als laatste bamboe rafting, op een bamboevlot door een aantal stroomversnellingen in de rivier. Erg leuk en erg nat :) ! Ook nog een slang gezien btw.

Die 3 dagen waren echt super! We hadden een leuke groep, en geweldige gidsen :) Het was wel koud s'nachts.. je merkt dat je in de bergen zit, dus je slaapt met al je kleren aan en dan nog 2 dekens...Ook zagen we de eerste dag wat rook/smog omdat ze in deze tijd van het jaarstukken jungle verbrandenom nieuwe rijstvelden te planten. Verder was het erg droog overal, maar mooie uitzichten overal....!

De avond na de trekking zijn we nog met z'n allen naar een band gaan kijken, de zanger was een vriend van onze gids. Allemaal thaise mensen in de band, maar ze speelden allemaal Engelse rockcovers en ze klonken echt heel goed! En op de weg terug naar het hostel weer kennis gemaakt metde crazyrijsteil van de tuktukdrivers..Vandaag een beetje aan het relaxen en uitrusten van de trekking en dan morgen naar Chiang Khong, dorpje bij de grens van Laos en dan naar Laos!!!

xox

Gaby

PS: Ook nog het hart van een kip gegeten.....!

Reacties

Reacties

Patty

Halleluja! Dat is nog geen klein spinnetje ook niet!

Esther

Hey Gaby,
Het klinkt allemaal weer erg gaaf en ook weer mooie foto's! Maar een spin en een kippehart eten?????!!!!!! (btw in Vietnam eten ze moeder hond op als de puppies groot genoeg zijn.......) Ik hoop dat je het net zo naar je zin zult hebben in Laos als in Thailand! Je moet ook zeker naar Vang Vieng gaan, echt fantastisch!!! :) Kijk uit naar je verhalen!
xxx
Esther

Jessica

Je overtreft mijn verwachtingen!! Eten van spinnenpootjes... Nu weet ik wat ik voor je kan koken als je weer eens langs komt!

Dennis

Ey Gaby, weer genieten om je verhalen te lezen! Wat die long-neck hill-tribe betreft, der zijn maar een paar originele stammen, de meeste doen wat ringen om de nek om te kunnen verdienen aan toeristen. Bij de Karen tribe mag je dan nog wel een spijkerbroek tegenkomen, het is in ieder geval wel hoe die mensen echt leven. Mmmmhhh... spinnen eten ook nog niet gedaan, dus ik blijf teren op jaloezie. Ervaar ze!

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!