Singapore

Ahh!!! Ik helemaal een verhaal getypt en foto's geupload en dan de volgende dag het verhaal + foto's weg, omdat ze onderhoud aan de site waren aan het doen!!

Nou ja.. Hier gaat hij nog dan maar een keer... :)

Dus.... Veilig aangekomen in Singapore!!

Woensdag vroeg naar vliegveld Dusseldorf vertrokken en bleek toen dat mijn vlucht naar Londen was geannuleerd door het slechte weer... Gelukkig was ik zo vroeg dat ze me nog op een eerdere vlucht konden boeken. Vlucht van Londen naar Singapore was niet zo geweldig, wat turbulentie en het entertainment system deed het niet, wat betekende dat ik geen films kon kijken.. :(
Aangekomen in Singapore kwam Ezan me ophalen en bracht me naar het hostel (waren maar een beetje verdwaald :P). Mijn hostel was in little India en daar hebben ze natuurlijk veel indiase restaurants waarvan we ene hebben getest.. mmm :)
In Singapore kun je makkelijk alles doen met openbaar vervoer, ze hebben daar de MRT (mass rapid transit) wat een soort metro is. Maar alles in Singapore is niet normaal modern en schoon! Je vindt er ook echt geen papiertje op de grond! Ze delen hier dan ook boetes uit voor bv eten en drinken in MRT, afval op de grond gooien, spugen op de grond, enz..
Ik ben druk bezig geweest met Singapore verkennen: tempels van little india en chinatown, het Merlion statue (leeuw/vis beeld wat icoon is van Singapore), starbucks :P, clarke quay (boulevard aan de rivier met allemaal cafes en restaurants), de nightmarket van chinatown verkennen met Ezan en Ker xin (ook ex-huisgenootje). In chinatown was btw alles versierd omdat het chinese nieuw jaar eraan komt (eind januari), erg leuk met allemaal die lichtjes. En natuurlijk de shopping malls. Op elke hoek is echt een shopping mall!! En dan niet een paar winkels, maar 6 verdiepingen hoog! En dan is er ook nog Orchard road, het shopping district van Singapore. Winkels van alle merken kun je hier terugvinden in mega mega winkels! Allemaal ietsjes te voor mij... je weet echt niet waar je daar moet beginnen!
Verder ben ik nog naar Sentosa island geweest. Veel mensen zeiden dat ik er niet heen moest gaan, maar wilde er toch een kijkje nemen. Maar iedereen had gelijk! Sentosa island is een eiland dat door Singapore is gemaakt (man-made) en bestaat eigenlijk alleen uit toeristen attracties. Het is eigenlijk 1 groot amusementspark, alleen betaal je niet 1x entree, maar voor alle attracties apart. Na een uur rondwandelen had ik het gezien. Het leukste was nog dat je met een cable car naar het eiland toe kon en je de skyline van Singapore kon zien.
De laatste avond heb ik lekker gegeten met Exan en haar zus en hebben ze me Singapore by night laten zien :)
Maar Singapore is eigenlijk gewoon een stad net als andere steden, maar je kan er erg lekker eten en vooral goed shoppen!

En nog het belangrijkst natuurlijk! Terwijl jullie in de kou zitten, zit ik in ongeveer 30 graden :) Alleen is de luchtvochtigheid erg hoog, wat betekent dat je erg veel zweet...

Vandaag ben ik naar Maleisia gegaan met de bus, maar zal ik binnenkort wel meer over vertellen!
De foto's houden jullie nog te goed!

Liefs
Gaby

Esther de Louw

Hey Gaby, zoals je weet zit ik nu in Thailand, echt geweldig, wat een indrukken hier bij de Lisu stam. Nu even een kort berichtje maar ik zal je zeker nog meer details geven. Een ding moet je zeker gaan bezoeken als je in Chang Mai bent, The Elephang Nature Park, dit is een park waar mishandelde en verwaarloosde olifanten worden opgevangen en hun trauma's te boven mogen komen, geweldig initiatief natuurlijk. Je mag de olifanten mee wassen in de rivier en zelf voeren. Echt geweldig. Waarschijnlijk volgt er nog meer.......Take care
Liefs
Esther

Dennis

Vlucht naar London geannuleerd, turbulentie naar Singapore, verdwaald geweest, jet leg verwerkt, omgeven door shopping malls. Die bus naar Maleisie leek mij een goed stap ;-)
Geniet ze aldaar, wij handelen de cases wel alhier!

P.S. Ben zelf niet naar de The Elephant Nature Park geweest, maar wel positieve reacties gehoord! Niet alle toeristische bezienswaardigheden zijn even (dier)vriendelijk te noemen...

Annette

Hé wat gek, ik heb je vorige berichtje over Singapore en de foto's wel gezien.
Nu ga ik afwachten wat je allemaal in Maleisie gaat meemaken!!

Annette

Toine

Hoi Gaby, levensgenieter extraordinaire.
Eerst Singapore en nu Malaysia dat blijft genieten. Wim en Trixie waren er afgelopen jaar en Trixie gaat begin Februari weer voor een weekje, en alle foto's die we gezien hebben (van het zalige eten dat overal geserveerd wordt.... wat zul je smullen), heel tropisch.
Thee plantages op de kant van bergen, chinees Nieuw Jaar binnenkort, allemaal heel exotisch, dus geniet.
37C in Melbourne vandaag en 39C morgen. Dan haal ik Eveline en Jeanine van Tullamarine op. Welcome to Australia. Houd-oe Gaby, van ons allemaal down under.

Danika

I sooo agree!

Danika

Hey...checked out your pictures in Singapore!....Very cool. Enjoy KL!....

:o)

Dan

nieke

goed dat je veilig bent aangekomen en na al dat sparen mag je nu wel eens lekker shoppe !!
geniet ervan

liefs nieke

Marlou

maak maar veel sjieke treintjesfoto's ;)

Angela

He Gaby, Singapore klinkt heel erg goed! Natuurlijk voor het echte reisgevoel zijn de binnenlanden van Maleisie waarschijnlijk net iets avontuurlijker... ;) Ik kijk uit naar je foto's!