Phuket en Khao Sok national park

Phuket!! Nou wat kan ik erover zeggen.... Heel heel erg toeristisch.... Byron en ik verbleven in Phuket town wat wat goedkoper is. 1 dag hebben we een scooter gehuurd en het eiland bekeken. Naar wat stranden gegaan en gewoon wat rondgetoerd. Patong beach is the place to be op phuket, maar dat viel een beetje tegen: het strand vol met strandstoelen in lange rijen. De weg aan het strand alleen maar vol met Mc Donalds, Burger king, starbucks, souvenirs stands en eet en drink gelegenheden. Dus enorm toeristisch.. erg jammer. De volgende vertrok Byron alweer naar het zuiden terwijl ik nog een dagje ben gebleven en op het strand heb gehangen (zowat het enige wat je kan doen op phuket). De dag erna vertrok ik naar Khao Sok national park, ten noorden van phuket. Het dorp (eerder gat) bestaat uit 1 straat met wat hostels, hotels en restaurants en dat is het. Maar echt een relaxte sfeer die er heerst! Had een bungalow helemaal voor mezelf met een super uitzicht op rotsen en de jungle!!! :)

De volgende dag meteen een tour gedaan naar de jungle natuurlijk! Ze hadden me eigenlijk niet veel verteld erover en ik dacht gewoon ' oh die klinkt wel goed'..... Eerst met een longtail boot over een supermooi meer gevaren, waar limestone cliffs uit het water kwamen. Echt indrukwekkend. Een meisje op de boot zei dat het op halong bay in vietnam leek... Toen ongeveer 2 uur door de jungle en toen kwamen we bij een grot. Ik dacht we gaan gewoon even kijken in de grot, foto maken, en verder door de jungle. Maar bleek dat het een uur in de grot was en je liep echt helemaal door de grot. In het begin was de grot nog breed en laag water. En OVERAL spinnen!!!!! En dan geen kleine spinnen, maar spinnen zo groot als je hele hand!!!! AAAHHH!!!! De gids liet echt de een na de andere zien... brrrr..... Op een gegeven moment scheen ik maar niet meer met zaklamp op rotsen want het enige dat ik zag waren spinnen....! Maar de grot werd steeds smaller en het water hoger! Voor de tour hadden ze tegen alle andere mensen gezegd dat je sandalen aan moest doen, want je werd nat. Maar dat wist ik dus niet (en had btw ook geen sandalen), en had gewoon wandelschoenen aan. Op een gegeven moment moest je dus tot je middel in het water en op gegeven moment zelfs zwemmen! Maar van te voren was ik al 2 keer gevallen in het water, omdat je de grond dus niet goed kon zien, dus ik was al zeikenat :P Maar echt sjieksjieksjiek!!! Toen weer terug door de jungle en weer met de longtailboot over het meer.

En had ik al eens gezegd dat ik megaveel duitsers overal zijn hier in azie! In khao sok in het hostel alleen duiters waar ik mee heb gepraat en gegeten en op de tour 8 duitsers en ik... :P Mijn duits gaat vooruit! :)

Gisteren wilde ik de bus pakken naar Surat Thani. Ik wachten wachten wachten.... maar helaas de bus kwam maar niet. Toen bood een gezin me een lift aan!! JEEJ! Onderweg stopten we nog en wilden ze dat ik iets probeerde. Het was bamboe en moest je dan openbreken en erin zat sticky rijst. Erg lekker, maar wel erg zoete rijst. Ze hadden me af gezet bij trein station en die avond de nachttrein naar Bangkok gepakt. Nou... over trein niets om over naar huis te schrijven... Alle ramen waren open de hele nacht.. brr koud en stoelen keihard en niet echt schoon..en vertraging (dus duurde iets van 13 uur)dus niet echt geslapen. Nu in bangkok!!!!!Maar zal ik jullie de volgende keer over vertellen!!!

xox

Gaby

Joep

Iedere keer als je een verhaal schrijft komt dat net binnen als ik op kantoor komt. Is dat tijdsverschil toch nog ergens goed voor ;)
Mooie manier om wakker te worden.

Marten

Ik zou het wel weten hoor, sandalen of wandelschoenen in een grot vol met spinnen. Dan zet je je voet neer en dan kruipt er zo eentje op je voet. Voel je allemaal van die harige pootjes. Nee, geef mij maar wandelschoenen.

Jessica

Oow, dit had ik wel willen zien!! Gaby in een grot vol met spinnen! :-P
Gelukkig vond je het toch nog "sjiek"...!

mam

Volgens mij ben je een therapie aan het volgen tegen je eek-beestjes fobie. Dan hoeven pap en ik niet meer op spinnen te jagen in je kamer als je weer thuis bent. Dat kun je dan wel zelf.
Nog niet verkouden!!!!!!

Dennis

Mooi om te zien dat je avonturen zichzelf rustig voortzetten. En qua spinnen uit zich hier achter het bureautje een ware jaloezie: heb der maar 2 gezien die net niet de grootte van m'n hand wisten te halen. Mocht je der nog gaan maken: die sticky rice is trouwens verrektes handig voor meerdaagse jungletrektochten ;-).
Blijf mijn jaloezie zo op niveau houden he!

Esther

Hey Gaby, ziet er fantastisch uit allemaal! En euh, misschien voortaan eerst de beschrijvingen van jungletochten lezen voor je gaat! :P
Lachen dat je mijn schilderij al gespot hebt in Bangkok, ik ben benieuwd naar je foto's! Je bent nu in gebied waar ik ook ben geweest, dus het "ohja"-gehalte zal wel stijgen! Veel plezier op Khao San road en vergeet vooral niet de red curry bij de straatstalletjes te proberen!! Erg HEET!
x
Esther

janine

weer beesten en grotten. tsss, straks kom je nog helemaal stoer terug :)

grusse
janine