Bangkok en Kanchanaburi

Heyhey allemaal!

Bangkok...! Ik hoorde van iedereen die ik onderweg heb ontmoet dat Bangkok echt megadruk, vaag en vies is. Maar ik vind het nogal meevallen! Denk dat het komt doordat ik in al wat grote steden ben geweest en de meeste backpackers in Bangkok beginnen. Zit in een hostel vlakbij Khao San road, het backpackers gebied van Bangkok. Veel hostels, restaurants, hawker stands en shopping paradise hier :) Maar vrijwel alleen maar westerse mensen hier....

Ik heb de Damnoen Saduak floatingmarket bezocht, 1.5 uur van Bangkok. In dat gebied liggen alle huisjes aan het water en doen de mensen boodschappen met een bootje door de kanalen. Een deel van dat is de floating market, vooral door toeristen wordt die bezocht natuurlijk. Eerst gingen we met een bootje naar de floating market en toen in een ander bootje en ging je door een aantal kanalen. Mensen probeerden je echt vanalles aan te smeren van souvenirs tot eten. Erg leuk om te zien wel! Daarna gewoon nog langs de kant rondgelopen.

Verder nog naar het shopping district van Bangkok gegaan bij siam square.. Mega shopping malls! Om daar te komen pak je de boot en dan skytrain. Nog een park bezocht waar alle thai mensen dagelijks aan aerobics of jogging doen.. relaxed.

Hier in Bangkok een zweeds meisje ontmoet, Josefin, waarmee ik de komende 2 maanden ga reizen. Samen wilden we naar de grand palais en de grote tempel, maar bleek dat die dag boedist dag was (eens per maand) en allemonniken verzamelen dan in de tempel en paleis en zijn ze niet voor bezoekers open in de morgen. Maar omdat het boedhist dag was, waren een aantal andere tempels gratis te bezoeken. Dus met wat hulp van lokale mensen hebben we een tuktuk gehuurd voor een halve dag en naar wat tempels gegaan. De bestuurder was gek (en dronken volgens ons) en zijn rijsteil ongelofelijk! Erg interessante en raredag!! En natuurlijk bracht hij ons ook naar een aantal winkels. Gewoonlijk krijgen ze geld van winkels om toeristen daar heen te brengen, ook al vragen die toeristen er niet om. Maar onze bestuurder was wel eerlijk en vroeg of we aub naar winkel wilden gaan, want hij was erg arm... ok dan maar... was ook best lachen, want ze wilden ons vanalles aansmeren. Toen terug naar het paleis, maar bleek dat het al om 4 uur sloot, en waren er om 3 pm, dus had niet echt meer veel zin... De volgende dag weer een poging gedaan, maar niet aan het paleis en tempel toegekomen. Maar we moeten allebei nog terugkomen in Bangkok, dus dn gaan we het dan doen :)

Verder eigenlijk vooral gerelaxed in bangkok....

Vandaag een trip gedaan naar Kanchanaburi, stadje bij de Mae Nam Khwae (kwai river) en de oh zo bekende bridge over the river kwai. Tijdens de WO2 was hier een gevangenis kamp en zijn vele soldaten en gevangenen hier gestorven. Gevangenen werden gedwongen om een spoorlijn te bouwen in 16 mnd, terwijl dat door engineers op 5 jaar werd geschat. De spoorlijn the death railway, genoemd door de vele doden die het heeft geeist, moest Bangkok met Burma verbinden. We hebben het war cemetery bezocht, het jeath war museum, natuurlijk de brug en ook met een trein op een stuk van de death railway gereden. Verder nog een waterval bezocht en toen het beste van de dag!!!!!

Tijgertempel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ze vertellen halverwege de dag dat je geen rood, oranje of roze shirt aan mocht hebben voor de tijgers... en raad eens welke kleur ik aan had.. rood! Dus snel nog een andere kleur t-shirt gekocht. De tijgers: wauw!!! Je mocht een voor een met de tijgers op de foto. De grote tijgers lagen alleen maar een beetje in de zon, waren niet echt actief. Maar super sjiek!!! En ook elke tijger aangeraakt. Wilde op een gegeven moment ene over de kop aaien, maar toen trokken ze toch mijn hand weg :P En toen konden we de kleine tijgers aaien en mee op de foto! Super lief!! Zoveel foto's gemaakt!! Op een gegeven moment beet een van de kleine tijgers me en liet niet los, dus moest iemand mijn hand komen bevrijden. Gelukkig beet hij niet helemaal door. Maar ze waren erg speels!!! Sjieksjiek!!!

Morgen gaan we naar Ayuthaya en pakken we s'avonds de nighttrain naar chang mai.

Gaby

Annette

Aaah, die tijgertjes zijn zo lief!! :-)
Maar ook een beetje zielig natuurlijk, aan die kettingen.

Hoe is het met je hand?

Marlou

Wel veel schattig pluche daar! waren ze niet bang voor je? x

Jessica

Tsja, voor een tijgertempel moet je toch inderdaad echt naar Thailand reizen, die hebben we hier niet! ;-)

Maar die winkelbootjes vind ik ook erg grappig hoor, jammie!

Hoi Gaby,

Wat maak je weer superveel mee meid. Blijf genieten en bloggen want dan kunnen we met je meegenieten. Hardstikke sjiek allemaal hoor.

Toine en alleman

Hoi Gaby,

Toine en alleman

Toine

Nou neem mijn pet voor je af, spin eten, nee, dat had ik echt niet kunnen doen. Getver het idee alleen al.
Maar de rest van je belevenissen, super!